2016. február 9., kedd

Teremtsd a sikered!


Így tanít Az Élet, Isten, A Véletlen...

Munkatársam révén kaptam.



"...
Vonzás helyett én inkább alkotást mondok. Törvény helyett pedig valószínűséget, mert a világegyetem nem törvények szerint működik. 

Az egyensúly nem törvény, nem merev szabályrendszer, hanem természetes és dinamikusan változó állapot.


A vesztes erős ember önmaga állít akadályokat saját maga elé. Nem olyan bonyolult ez, semmi misztikus nincs benne. Biztos volt már neked is olyan, hogy valakivel nagyon nem akartál beszélgetni, mert tudtad, hogy csak veszekedés lesz belőle. Az is lett. Nem azért, mert a másik ember seggfej (persze ettől még bőven lehet az), hanem azért, mert eleve így álltál hozzá. 




Így éli az életét a vesztes erős ember. Rákészül a bukásra, és mindennapi apró cselekedeteivel elősegíti azt. Erős, és ezt már a sok kudarc után tudja is magáról, de ettől még újra és újra elbukik. Mert erre kondicionálta magát – mint Pavlov a kutyáját. Berögzült szokásává vált az elbukás. Tudja, hogy képes megbirkózni bármilyen szarral, de abban a tudatban él, hogy úgyis jön megint valami...

...beletörődnek abba, hogy a múlt mintája a jelenre és a jövőre is feltétlenül igaz. Pedig nem. De pont azáltal lesz igaz, hogy mindent ugyanúgy csinálnak, mint eddig, ezért az eredmény is nyilván ugyanaz.

A győztes erős ember nem fél, hanem él. Ő is előveszi az ernyőjét, amikor elered az eső, de amikor újra sütni kezd a nap – mert a világegyetemben semmi nem állandó, így a vihar sem az –, akkor megszárítja, becsukja és elpakolja az ernyőt a táskájába. Oda, ahonnan újra előveheti, amikor szükséges, de ahol nincs szem előtt folyamatosan. Ez persze kockázatot is jelent, hiszen egy hirtelen érkező eső lehet, hogy egy kicsit eláztatja majd, de a szabadságért, a félelmek nélküli életért cserébe vállalja ezt a kockázatot. És míg a győztes erős ember tudja, hogy honnan veheti elő az ernyőjét, de nem szorongatja folyton azt, addig a vesztes erős ember fél bármilyen kockázatot vállalni. Csakhogy éppen a bátorság hiánya az, ami az újabb kudarcok felé sodorja.

Bertrand Russel szavai:
„A legtöbbet azok kockáztatják ezen a világon,
akik soha a legkisebb kockázatot sem vállalják.”
 
..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)