2012. június 28., csütörtök

Felismerések sokadik



...to the rain...



Beszélgettünk Candrával, meg egy másik prabuval a keddi előadás után, és kimondtam egy napok óta bennem bújkáló gondolatot, amit szavakban hallani elég durva volt...


Ha elfogadjuk a karma törvényének létét, akkor egészen kemény megvilágításba kerül az a tény, ami szemet szúrt az utóbbi időben, nevesen hogy halmozottan sok megbízhatatlan emberrel találkozom...

Bizalmat szavazok mindenkinek elsőre, hiszen nem lehetek rosszhiszemű, és sokszor kell csalódnom, sokszor ér hátrány, olykor jelentős hátrány ebből kifolyólag.

A védikus filozófia szerint minden jelen életünkbeli helyzet oka valamely korábbi cselekedetünk, mindent a cselekedetek visszahatásaként értelmeznek.
Vagyis "aképp cselekednek veled, ahogyan cselekedtél magad"...

Ergó valamelyik előző életemben ritka nagy mocsoknak kellett lennem, ami indokolná, hogy most visszakapom ezt a megbízhatatlanságot, bizalmatlanságot...


Ez a vonzás elvének sem mond ellent. Sem Bachnak, hiszen egy élet ideje alatt uralkodó gondolkodásmód elég erős teremtőenergiát gerjeszthet, mély meggyőződéssé csontosodhat.


Ebben az életben tehát megkapom ezeket leckeként.

Türelem-fejlesztésre.

Elfogadásra.

Az odaadás gyakorlására.


A BG arra tanít, hogy a cselekedeteinket ne az általuk elérhető eredmény motiválja, hanem önzetlenség. Azért tegyük meg, mert általuk jobbá tehetjük valaki életét.

Az eredményeket ajándékként fogadjuk el, és ne pedig elvárjuk.

Ez a hozzáállás segít megszabadulni az anyagi szinten lekötő vágyaktól.






Úgyhogy most türelmet és elfogadást gyakorlok. Régi ügyfelem nem változott bizonyos tekintetben egy-másfél év alatt... :)

Gonosz vagyok, amiért kiszámoltam neki, mennyit veszített a halogatása miatt...?
(Hatszámjegyű, és nem egyesel kezdődik...)

:P >:)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)