2011. április 7., csütörtök

Benned zajlik

„Az egész világon elterjedt az az érzés, hogy most valaminek történnie kell, ez így nem mehet tovább, valami robbanni készül.
Minden generáció azt hiszi, hogy az övé egy rendkívüli generáció. Minden kor embere azt hiszi, hogy az ő ideje különleges. De ez is csak az ego játéka – a korszak egyfajta kollektív egójáé. Mindig mindenki azt hiszi, hogy rendkívüli időkben él, a legfontosabb időkben, amikor óriási dolgok történnek, amikor minden változik. Ez az érzés nagyon régi és mindig velünk volt.
Minden kor úgy hitte, hogy ők azok, akik elértek arra a bizonyos csúcsra, hogy az övék a végső emberi sors, az Omega pont, ahol minden megsemmisül és újjászületik. Ez csupán hiú remény, az ego sóvárgása. Valójában semmi jelentősége. Élsz egy darabig, aztán a következő, ami utánad jön, szintén ezt fogja hinni. 

A fordulópont valóban itt van, de nem az emberiség történetében, hanem a tiédben. Az Omega pont, a tetőpont csak az egyén tudatában lehetséges és sohasem a korban vagy a tömegekben. Te átváltozhatsz, lehet belőled vallásos ember, tudatos ember, de ehhez a változáshoz minden kor megfelel. Ne csinálj elvont fogalmat az „emberiségből” vagy a „korunkból”, mert ezzel az elméd megint csak elindul kacskaringós útján, egy másik zsákutca felé. A gondolat elvon önmagadtól, a lehetőségtől, amely benned él.
Mindig elkerülöd önmagadat, a lényegedet. Inkább mással, vagy másokkal foglalkozol. Olyannyira, hogy még véletlenül se legyen időd magaddal foglalkozni. Inkább a korra gondolsz, a generációdra, a világhelyzetre, az evolúcióra, a tudomány fejlődésére, az emberiség sorsára… akármire, csak az a fontos, hogy valahogy elvonja a figyelmed önmagadról, arról, hogy mi is történik veled, a te tudatoddal?
Inkább foglalkozz önmagaddal! 

Te vagy a cél és te vagy az eszköz… és erre bármelyik kor megfelel, erre minden kor tökéletes.”
Osho

Thx, Samadhi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)