2011. április 18., hétfő

Rád talál a segítség, avagy "véletlenek" márpedig vannak

Egyik ügyfelemmel kissé nehezen értünk szót. Azzal együtt is, hogy feltett szándékom volt ráhagyni a véleményeit, amelyekkel szakmailag egyáltalán nem tudtam egyetérteni. Emberileg rendben vagyunk, de az üzletben nagyon más szemmel látjuk a dolgokat.

Most száll be a hálózatépítésbe, és bevonna engem is - kaptam egy könyvet kölcsönbe Tőle.

Azért szeretem a hasonló írásokat, mert tele vannak olyan frappáns, eltalált idézetekkel, amelyekért egyébként több száz oldalt kellene végignyálazni. :)

Persze, nem - mindenesetre sok mindenre rávilágítottak számomra - tükröt tartottak a saját korlátaimmal, az ostobaságaimmal kapcsolatban, ezért rengeteget tanultam belőlük.

(Mellesleg vicces, hogy napok óta "elintézetlen feladatként" volt a fejemben, hogy nincs nálam "útközbenolvasós" könyv...)

Szóval kiszemeltem pár gondolatot:

"..."Vigyázz hogyan gondolkozol, mert az életedet a gondolataid formálják!" (Példabeszédek)


Mi lenne, ha az önfegyelmet kiterjeszteném a gondolataimra is...?

"A legnagyobb boldogság ismerni a boldogtalanság forrását." (Dosztojevszkij)

Kell, hogy legyen egy álmod - egy kristály tiszta kép arról, hogy hová tartasz.

"Lényed középpontjában ott a válasz - tudod, hogy ki vagy, és tudod, hogy mit akarsz." (Lao Tzu)


"Mások megismerése a bölcsesség - önmagad megismerése a megvilágosodás." (Lao Tzu)

Megtanultam, minél jobban szítod a parazsat a lelkedben, annál nagyobb lángra lobban és vonzani kezdi azokat a dolgokat, amelyek szükségesek az álmod megvalósításához.

"Egy ember a tettei összessége, semmi egyéb." (Mahatma Gandhi)

Nem a cselekvés, hanem a határozott cselekvés indíthat el bennünket a helyes irányba. Csak a cselekvés és a munka önmagában nem hoz sikert.

"A siker alapja a kudarc, és csak azon keresztül érhető el." (Lao Tzu)

Sokszor minél közelebb vagyunk a sikerhez, annál távolibbnak tűnik. Mintha a Sors el akarná tántorítani az imitátorokat, fenntartva a helyet azok számára, akik valóban komolyan gondolják, és hajlandóak megfizetni az árát.

Talán a legnagyobb lecke, amire az Élet megtanított, az a kitartásban rejlő erő.
Amikor már tudod pontosan, hogy mit akarsz, szembe fogsz találkozni a hozzá illő kihívásokkal. Na ez az a  pont, ahol nem szabad abbahagyni...!

Minél nagyobb kihívással kell szembenéznie valakinek, annál nagyobb győzelem vár rá a másik oldalon.

"Az emberek nem a sorsuk rabjai, hanem az elméjük rabjai." (Franklin Roosevelt)


"Tanáraid kinyitják az ajtót, de neked kell belépned rajta." (Kínai közmondás)

"Nem azért hibázunk, mert túl nehéz észrevenni az igazságot, hanem azért, mert a legkönnyebb és legkényelmesebb megoldás számunkra csak azt meglátni, ami összhangban áll az érzéseinkkel - legfőképp az önzőekkel." (Alexander Solzhenitsyn)

Amikor elhatározom, hogy pontosan mit is akarok, tudom, hogy létezik a hozzá vezető út, csak meg kell találnom. Az utat az akadályok jelölik ki!


"A felfedezés abból áll, hogy ugyanazt nézzük, amit mindenki más, és azt gondoljuk róla, amit még senki más." (Szent-Györgyi Albert)


"Az, hogy hol tartasz most, és hol leszel öt év múlva attól függ, hogy milyen könyveket olvasol, és milyen emberekkel veszed körül magad."


"Ha szeretnéd elnyerni mások megbecsülését, először becsülnöd kell önmagad." (Dosztojevszkij)


Megtanultam, hogy nem csak pénzért hajlandóak az emberek dolgozni, hanem sokszor az erkölcsi elismerés még nagyobb erőfeszítésre sarkallja őket.


"A tudás megszerzéséhez tanulásra van szükség, a bölcsesség megszerzéséhez viszont megfigyelésre." (Marilyn vos Savant)


Amikor a legjobbat adjuk magunkból, joggal várjuk el a legjobbat az Élettől.

"A megfelelő egyensúly és sebesség elérésének millió kombinációja van."


"Minél keményebb vagy magaddal, annál kegyesebb az élet veled - minél lazább vagy magaddal, annál keményebben jár el az élet veled." (Zig Ziglar)

Az ismétlésen és a gyakorláson keresztül alakulnak ki  a szokásaink. Egész életünk kialakult szokásaink halmazából áll, amely automatikusan működik. Ha valaki valóra akarja váltani az álmait, be kell programoznia hozzá a nyerő szokásokat. Kilencven nap alatt bármilyen szokás kialakítható.

Csak a hibáiból tanul az ember, ezért hibázni szabad.
Eljött az ideje, amikor a sarkadra kell állni. A tétlenség nem old meg semmit.

Neked sem lesznek ideálisabbak a körülményeid, mint MOST! Ha változtatni akarsz a sorsodon, azt csak MOST teheted meg, mert csak a MOST létezik. A múlt már nem létezik, a jövő pedig még nem létezik.

 Minél nagyobb erőbedobással dolgozol, annál több erő szabadul fel benned.

Amire a figyelmünket összpontosítjuk, az fog növekedni és elhatalmasodni az életünkben.

A nagy vezérek képesek áldozatot hozni. Tudják, hogy a sikernek ára van, és azt hajlandóak megfizetni. Képesek lemondani dolgokról a mában annak érdekében, hogy még nagyobb győzelmet arathassanak a jövőben.

Ha valaki megtanult szeretni egy másik embert, a házastársát, a gyermekét, a barátját, akkor megtanulta szeretni önmagát is. Ez egyben azt is jelenti, hogy megbocsátott önmagának. Ahogy megbocsátunk önmagunknak, és szeretet járja át a lelkünket, eltűnik a félelem és attól kezdve bármi lehetséges.

"Az önbizalom a siker első titka." (Ralph Waldo Emerson)
"Hinned kell magadban. Ez a titok." (Charlie Chaplin)

"Amikor elégedett vagy azzal, hogy egyszerűen önmagadat adod, és nem hasonlítgatsz, vagy versengsz, mindenki tisztelni fog." (Lao Tzu)

"Ha hiszel abban, hogy valamit meg tudsz csinálni, vagy nem - igazad van." (Henry Ford)

A jelöltek kételkednek és kifogásokat hoznak fel. Tesztelik, hogy milyen anyagból vagyunk. Gyurmából, vagy acélból. Ez a dolguk. Nekünk vezéreknek pedig az a dolgunk, hogy udvariasan, de határozottan éreztessük velük, hogy két lehetőségük van - vagy velünk tartanak, vagy félreállnak az útból.

Ha hiszel valamiben, akkor ki kell állnod mellette.

Minden helyzetben szabadon választhatunk, hogyan reagálunk. Ez az egyetlen szabadságunk, amit nem vehetnek el tőlünk. Mindegy, hogy mi hoz a sors, választanunk kell, és ahogy választunk, azáltal fordul az életünk jobb, vagy rosszabb irányba. Rájöttem, hogy minden helyzetben és problémában elrejtve ott van a végső kérdés. Vagy a sötétség felé lépünk, vagy a fény felé, és amíg élünk, lépnünk kell. Vagy a Teremtő szolgálatába állunk, vagy a gonoszt szolgáljuk. Nincs közpút. Gondolatainkkal és tetteinkkel életünk minden pillanatában valamelyik irányba mozdulunk, táncolva a fény és az árnyék között. 
A megváltásunk napja nem egy távoli jövőben van, itt van MOST.
Biztos vagyok benne, hogy a Teremtő segítségével minden helyzetben jól döntesz, és megtalálod a helyes megoldást..."


(Vágyi Jenő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)