2011. július 16., szombat

Tömegcikkek, avagy az egyéniség tudatos kiirtása

Ezt olvastam épp az imént - és majd kihullot a hajam - mondom, "ez nem lehet igaz...!!!"

Miért nem lepődök meg rajta, hogy ez is Amerikai őrületként szabadul a világra?!



Persze épp a hollywood-i "valóvilágban" nem gondolnak azzal, hogy "mi lesz ha egyszer nem lesznek számítógépeink, és civilizáció szintjén elfelejtjük az írás tudományát...?!

Pedig lehet atomháború, támadó ufók, lázadó gépek, vagy armageddon - hazavághat minden digitális szilícium-alapú "életformát" - jöhet olyan idő, amikor az információ rögzítésére csak egy széndarab és egy darab állatbőr áll majd  ismét rendelkezésre csupán...

Olyan idő, mikor a múltunk minden morzsája kincset érő titokká nemesül - amelytől elzárkózik, aki nem hajlandó megtanulni ezt az "elavult" közlési formát... Mint a Majmok bolygójában, vagy az Időgépben - hány példát hozott már a (ma még) sci-fi-irodalom...?!

Arról nem beszélek, hogy a kézírás milyen agyi működések, mechanikák fejlődésével, koordináció, stb jár együtt - melyek talán vele együtt vesznek ki az életükből.

Hogy az aláírás az identitás része - nélküle csak az ujjlenyomat,  a DNS-minta, retina-scann és társai maradnak - a totális azonosítás, a teljes izolálás eszközei. A személyi szabadság elsöpréséhez nyíló kapuk (ld. "A hálózat csapdájában").
(Persze nem hiszem, hogy az aláírás bármit változtatna ezen - de természetessé avatja az európai szemmel még taszítóan bizalmatlan, megalázó és kirekesztőnek tűnő amcsi magatartást.)

Nem rég egy kedves ismerősöm pozitív tapasztalatai felderítették a szívem - azt hittem, én vagyok előítéletes az amerikaiakkal szemben... :/
Hát ez most megint aligha "jó pont" az oldalukon... :(

Remélem, egyetlen idióta, ostoba politikus elmebeteg lázálmai közt sem jelenik meg az amerika-majmolás ebben a vonatkozásban...

Mert abból csúnya botrány lesz.

Ezért még én is szednék macskakövet...

:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)