2012. január 21., szombat

Férfilélek

Ha "úgy hozta a Sors" - ha úgy választottál -, hogy erre az életre férfinak születsz, na az egy zűrös ügy.

Számtalan elem nehezíti a sorsodat, melyekkel meg kell tanulnod élni.
Nem csak együtt élni.
Ilyen az a tény, hogy ha férfinak akarsz születni, egyben hímnek is születned kell. Ez egy elég primitív, és ezért veszélyes létállapot. Míg egy "átlagember" ereiben vörös vér folyik, a Te vénáidban ún. hormonok vágtatnak, melyek képesek felülírni a józan gondolkodás programját, sőt olykor Tudatos megfontolásokat is - ezzel számos katasztrófahelyzetbe sodorva Téged. Röviden csak annyit mondunk - "hím vagy".

Aztán ott van a megfelelési kényszer - ez a számos formában megnyilvánuló motiváció.
Férfiként ("ideálként"), munkatársként, vezetőként, egy nő Társaként, szeretőként, satöbbi...
Az apaság vágyát kiemelem, mint több megfelelési vágy eredőjét.
"Apának lenni".
Már az esély is, hogy kielégüljön e vágyad, ahhoz kötött, hogy megfelelj, mint hím, mint szerető, mint Társ.
Ha ezekben sikerül elfogadható eredményt nyújtanod, lesz egy Nő, aki szül neked. És ezzel újabb kihívások tömkelege nyílik meg előtted, mert belép két új szereplő az életedbe: egyikük - evidens - az a kis izé, amit a várt "utód" helyett kapsz. Hangos is - mindig -, büdös is - mindig -, és a franc se tudja eltalálni, mikor mi baja van éppen. Bármilyen szánalmas, vagy megalázó, elkezd működni Benned több program is - pl. az önvédelem -, amelyek ennek a visító kis idegennek az akarata alá fognak rendelni. Bármire hajlandó leszel, csak hogy elcsendesedjen végre - legyen az ostoba, nevetséges, vagy über-gáz.

A másik új szereplő az Anya lesz - elsőre ő lép színre -, aki se szó, se beszéd lecseréli azt az igéző, csábító démont, akit nagyobb plénum előtt "életed nője"-ként emlegettél.
Ami eddig jó volt, az ezután selejt - jön a hiszti, a hangulatingadozás, a durci. (Milyen előrelátó a Természet, hogy a kis jövevény érkezése előtt elkezd felkészíteni az új "kommunikációra" - "semmi se jó"...)

Aztán ott van a "hősnek lenni" vágya.
Mindegy, hogy egy nő, vagy egy társaság hőse vagy-e, a munka hőse, vagy fizikálisan életmentő. A lényeg, hogy az emberek egy csoportja csillogó szemekkel nézzen fel Rád, mert Te vagy A HŐS!
Ez a vágy szintén esztelen katasztrófák sorozatába fog taszítani az életedben.

Vezetőnek lenni - ez a Hőssel rokon vágy. "Nyomot hagyni" a Világban, azaz mások életében.

Barátnak lenni.
Kétélű dolog. Hímek egymásközt többnyire "havernak" becézik - ez egy kevésbé érzékeny státusz -, jellemzően, ha megtanultál pofázás nélkül hallgatni, nem lesz nagy gáz.
Ha egy Nő barátjának kell lenned, na az cinkesebb. Kapásból kevés barátnak lenni - a lelke mélyén minden Nő barátnőt szeretne találni benned. Ha belemész, hallgathatod a női nemből való kiábrándulás egyenes receptjét a menstruáció részleteitől a szexuális perverziókig - egyvégtében.
Garantált, hogy angyalokról álmodni se fogsz többet...

...


Nem ragozom tovább. Nehéz ügy.

És a legrosszabb, hogy mikor ezzel szembesülsz, egy kaján hang szélesedő vigyorral így szól odabenn:

"De én szeretem a kihívásokat...! ;)"

3 megjegyzés:

  1. hűűűű... de furcsán gondolkodsz...

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm... Oszinten kommentaljak?? Megkapod.
    Bizonyos szinten ertem amit irtal, es egyetertek. Elveresok, megfelelesi vagy ...stb. Viszont szerintem a csaladrol alkotott keped tulzottan ki van sarkitva. Az a kis "izeeee - joveveny" nem bombol azert allandoan, es nem lesz orultekhaza a lakasbol csak azert mert megszuletett a gyereked. Aztan nem mindig budos - hacsak nem az anyuka vagy eppen te lustak vagytok tisztaba tenni szerencsetlent, miutan becsinalt... :D Egy jo anya ezt mihamarabb megteszi, hogy ne szenvedjen a kis poronty, mert hogy ez neki sem kellemes dolog am... :o) Alapesetben a babaknak kifejezetten finom baba illata van. :o)

    Aztan ha mar itt tartunk, hazisarkany es tarsai... azert a nok dolga sem konnyebb egy cseppel sem mint a Tietek "FERFIAKe". Bar azt hiszitek hogy Ti vagytok a teremtes koronai, azert tegyuk hozza hogy minden nagy ember mellett volt egy okos feleseg.
    Gondoljuk csak vegig az altalad leirtakat a masik oldalrol nezve. Engedd meg hogy a noi oldalt kepviseljem ;o) Volt egy tunderi pasi, aki eddig udvarolt, a kedvunkre tett, nem csak jo szereto volt, de megerto barat is, stb. Minden szuper, osszehazasodunk. Aztan jonnek az eddig ismeretlen dolgok, pl terhesseg. Hoppa, 9 honap alatt nagy hirtelen felszed az ember 20 kilot, ugy erzi magat mint egy VIZILO, es a baba szuletese utan is a felesleg nagy resze rajtunk marad, amit sok-sok honapi kemeny munkaval ESETLEG sikerul majd ledolgozni. De kozben ott a gyerek, aki indok 99%-at lekoti az etetessel, ringatassal, pelenkazassal meg ilyenek. Vizilokent kevesbe erezzuk mar nonek magunkat, kevesbe kivanatosnak gondoljuk magunkat, es jon a depresszio, amin csak ugy lehet atlendulni ha van egy megerto ferj aki segit. Szerintem a "hazisarkanysag" is abbol ered hogy a nok sajat magukkal nincsenek kibekulve, es ezt probaljak valahogy masokra kenni :D Es hat ki van a legkozelebb? A kedves ferj. :D Szoval ez nem feletek, ferfiak fele iranyul, hanem csak a nagy hormonvaltozasok "aldozatai" lesztek. Persze sokat segit ha a fozes, takaritas es gyerekneveles terheit a par kozosen viseli, mert ezzel csapatkent egyuttmukodve kozosen elerik hogy egy jol mukodo csaladot hozzanak letre. Szerintem.

    Es ugye mindezek utan a no fele tamasztott elvarasok szama es sulya nem kevesebb mint a mit a feri erez... Maradjunk szepek, kivanatosak, sexik es vidamak, miutan a gyerek elment oviba legyunk ujra sikeres dolgozo nok, feleljunk meg a gyereknevelesben is, nehogy egy boltban hisztizo magat foldhoz vago gyereket sikeruljon produkalnunk.... Es persze legyunk a ferjunknek lelki tamasz ha nem halad ugy a karriere ahogy szeretne es mondjuk elcsugged, es vegul de nem utolso sorban bizzunk benne, hogy mindezek utan nem lep feljre a titkarnovel...

    Puszi!
    B

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy bejegyzésben válaszolok - Nektek, és mindenkinek, mert bevallom nagyobb port vert fel az a pár kótyagos gondolat, mint hittem. :)

      Törlés

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)