2011. május 21., szombat

Enneagram



http://home.sch.bme.hu/~ntamas/eneagram/eneagram.php

Eszerint a teszt szerint, "Kihívó vagyok (8)". Igaz, hogy két típus kapott 54 pontot, kettő 50-et.

"Kihívó: Erősnek és hatalmasnak tűnhetnek. A megbízhatóság sziklái, nagy fokú felelősségérzetet és törődést építenek ki magukban. Ösztönösen megérzik, ha valami „bűzlik” és ezt szóvá is teszik. Nehezen ismerik be a hibájukat. Nem bíznak meg másokban, gyanakodóak. Nehezen viselik az igazságtalanságot, a gyengéket védelmezik. Harciasak, sokszor alárendeltjeikben félelmet ébresztenek. Sokszor jó kártyajátékosok vagy küzdősportolók. Nem túl diplomatikusak, kimondják amit gondolnak. Főbűnük a szemérmetlenség. Színe a fekete és a fehér."

Másodjára a "Segítő" típusba sorolt "Eredményes (3) színezettel" (56 ponttal), 53 pontot kapott a "Reformer" és a "Kihívó".

"Segítő: Mindig segítenek másoknak, nagylelkűek. Még az utolsó ingüket is megosztanák másokkal.  Egyfolytában tetszeni akarnak másoknak, fokozott mértékben igénylik a köszönetet és a megerősítést. Kívülről vezérelt emberek, akiknek attól függ a hangulatuk, hogy a környezetük éppen miként reagál rájuk. Sokszor csak feltételekhez kötött szeretetet tapasztalnak. Érzékenyek, hamar eltörik náluk a mécses. Arra van szükségük, hogy szükség legyen rájuk. Partnerkapcsolatban birtoklóak lehetnek. Színe a vörös."

"Eredményes: Kitűnően állítanak célt maguknak, amit hamar és könnyedén elérnek. Bizalmat ébresztő könnyedséget árasztanak, amivel a többieket tudják befolyásolni. Sokszor a céggel vagy egy közösséggel azonosulnak. Előfordulhat, hogy elvakultan kezdik hajszolni a sikert és a státuszt. Sikereikből nyerik életenergiájukat. Élete örökös konkurenciaharc, mindig győzni akar. Gyakran vonzó sikeremberek, akik mosolyogva mennek végig a világon. Színe a világító sárga."




http://www.enneagram.hu/teszt3.htm

Eszerint a teszt szerint" a 3. - a Menő" - az én típusom. Két típus kapott egyenlő, egyel kevesebb pontot - a "Gondoskodó" és a "Megfigyelő".

"Menő (3):
Jellemzői:       

A harmadik enneagram-típus narcisztikus, státusz és imidzs központú. Ez a típus kétségkívül gyakran hat a külvilágra, de valójában inkább „mágus”, aki hagyja, hogy a külvilág követelményi hassanak rá. Ez a típus az enneagram egyik lényeges pontján áll, ahol az anyagi és az érzelmi sík találkozik. Összeköttetésben van mindkét oldallal, ezért összeköti az anyagi világot – ahol a sikert keresi –   a belső képek és a fantázia világával, amely mindenestere sokszor megtéveszti.
A „mágus” mindent megtesz, hogy elkerülje a kudarcot, nehogy sikertelennek tartsák. Ezt a szégyent nem élné túl. Így a harmadik eneneagram-típus gyakran játssza a derekasan dolgozó ember szerepét: ebben előnyös színben tudja feltűntetni magát, a legtöbbször sikeresen.
Ez a típus a sikert keresi, és felvirágozza a csoportmunkát. A „mágusnak” azonban nagy hajlama van a „munkaalkoholizmusra”. Mivel összeköttetésben áll az anyagi és a fantázia világával is, munkájára a dinamizmus és a kreativitás jellemző. Gyakran látszik megközelíthetetlen, személytelen robotnak, de az első két enneagram-típussal ellentétben vannak mély érzései, amelyeket nem feltétlenül mutat meg a külvilágnak.
 Feszültségei:
- teljesítménykényszer és félem a kudarctól
- valóság és illúzió feszültsége "


Totál olyan érzésem van ezekkel kapcsolatban, mint a horoszkópokkal. Belemagyarázás. Sablonokkal dolgozik és a kiválasztás technológiája megbízhatatlan, véletlenszerű eredményekre vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)