2012. május 6., vasárnap

Ezért szeretem a blogokat... :D


"Kerékőr


Szeretem az olyan megoldásokat, amikor a gyereket sikerül kiönteni a fürdővíz NÉLKÜL.

Tipikusan ilyen a kerékőr, két napja boldogít. Nemprofik kedvéért: ez ugye az a kis speciális fejű csavar, amit a normál kerékkulcs nem fog meg, csak akkor tudod kicsavarni, ha van hozzá egy célzottan erre való kis vasdarab (adapter), pont azért, hogy ne lopják le a kerekedet. Mittomén, minden kerékben van négy normális csavar, meg egy ilyen, és akkor az átlag hazasiető öltönyös-aktatáskás hivatalnok, akiben minden átmenet nélkül, éppen a te autód mellett elhaladva hirtelen feltör a keréklopási ösztön, és PONT van nála egy emelő, vagy talál egyet egy közeli kukában, és alányúl és a döbbent járókelők szeme láttára felemeli és nekiesik, na az ki tud ugyan csavarni négyet - hanem az ötödik, a kerékőr, az Ördögien Átgondolt Műszaki Megoldás, az kifog rajta! És akkor nem viszi el a kerekedet, muhaha, rábaszott a hülye alkalmi tolvaj, túljártunk az eszén.

Megint más, ha az illető rendszeresen lop kereket.

Ekkor lesz nála mondjuk ötvenhárom féle kerékőr-adapter (nagyon sokkal több nincs is), de a biztonság kedvéért nyilván visz magával egy spirálfejes kihajtót is, ami tökéletesen alkalmas a sérült csavarok, NO MEG PERSZE a kerékőr kihajtására. Ő tehát sajnos el fogja vinni a kerekedet: ha életében egynél többször megpróbált már sikertelenül nekifogni egy ilyen műveletnek, akkor látott már ilyet, és könnyűszerrel kikapja a picsába.

Nem így persze te, ha egyszer eltűnik az adaptered.

Plusz pontot ér, ha eleve nem is volt, vagy ha elkeveredett valahol, vagy valamelyik szervizelés/gumicsere során nem rakták vissza, ÉS te ezt elmulasztottad mindig, minden egyes alkalommal karótnyelt precizitással ellenőrizni még elindulás előtt.

Na, és akkor onnantól kapjál egy defektet
Se pótkerék, se gumijavító, SEMMI. Effektíve nem tudod leszedni, csak ha te is rendelsz olyan izét, ami a rossz embereknek van.

Hm?

És igen, köszönöm, már próbáltam a taxitársaságokat, és próbáltam a szervizeket, és a gumijavítóra is néztem hosszú ideig csodálkozva, hogy neki miért nincs. De hát miért lenne.

Ezt hívjuk RÁBASZÁSNAK.



ps.: ilyenkor örülök, hogy ez pl nem egy barátnővel történik, mondjuk egy külföldi út közepén, ezért nem úgy vonul be a történelembe, hogy "kaptunk egy defektet, és a Dé nem tudja kicserélni a kereket".

update: ...persze ha az illető barátnőt úgy hívják, hogy Petra, akkor teljesen más a helyzet, ugyanis egy ilyen nevű kislány épp most szerzett nekem az éjszaka közepén egy megoldást erre a problémára. Danger, danger, hát sose tudsz leszokni arról, hogy bántsad a nőket, pedig nézd meg, milyenek! :D "

(idézet egy kedvenc blogger gondolataiból)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)