2012. szeptember 6., csütörtök

Az Egedi-kísérlet, avagy a hétköznapi gyilkosságok...




Nem mondanám, hogy újdonságot jelent számomra az anyag-energia-azonosság gondolata, de ilyen durva tapasztalatokon még mindig meg-megütközöm.

Az idézet A belénk égett múlt c. 2011-es kötetből származik.


"...Mindezt az úgynevezett húrelmélet fogalmazza meg, mely a kvantumfizika törvényein át szembesít a dimenziók lehetséges  sokaságával, a megismerhetőség határaival és a szellemi dimenzióteremtő hatalmával. (...)
Márpedig minden új kihívással foglalkozni kell, hiszen ha szubatomáris, vagyis atom alatti szintre megyünk, vagy a táguló Univerzum felé nyitunk, akkor egyaránt arra bukkanhatunk, hogy egyszerűen minden mindennel összefügg! Az Univerzumban egyszer egymással találkozó elemek, sejtek, létező lények téren és időn át is fenntartják a "kapcsolatot", reagenssé, "ismerőssé" válnak, tudnak egymásról.
Hadd meséljem el ennek illusztrálására az Egedi-kísérletet!
A tojás a legnagyobb önálló sejt,  ami vizsgálható, tehát nézzük meg, mi történik, ha két tojást egymás közelébe viszünk. Kisvártatva egymásra rezdülnek. Ezt EEG- (elektroenkefalogram) vizsgálattal, a tojásokra helyezett elektródákkal ellenőrizhetjük. Az egyik ad egy kis jelzést, majd ugyanilyen szinkronjelzést ad a másik is. Megbarátkoznak. Bocsánat, hogy metaforákban fogalmazok, de így sokkal könnyebben érthető a folyamat. Ha a híres magyar kutató, Egedi György itt volna, ugyanígy mondaná el, én közvetlenül tőle hallottam, hogy a kísérlet mennyire különleges volt. Ezután az egyik tojást átviszik a másik szobába, és várnak. Rövidesen azt tapasztalják, hogy jelzéseket ad le a másiknak, amelyik a szomszéd szobában veszi a jeleket. Vagyis a két sejt tovább kommunikál egymással. 
Ezután az egyik tojást belepottyantják a forró vízbe, vagyis hát megfőzik, megölik.
Abban a pillanatban a másik szobában lévő tojás "elájul", 24 óráig ingerületi állapotba nem hozható. Egyszerűen beleájul az ijedelembe..."


Na most egy kérdés merül fel bennem ezek után...



MI A FENÉT CSINÁLJAK A HŰTŐBEN LÉVŐ 10 TOJÁSOMMAL...???




2 megjegyzés:

  1. Ezt most tényleg el kellene hinni...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy elektro-enkefalográf nem egy nagyon elérhetetlen eszköz. Megfordult a fejemben, hogy orvos ismerős segítségével rekonstruálni kellene... :D

      Számomra elég hihetőnek tűnt a forrás. :)

      Törlés

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)