2012. április 26., csütörtök

Érzékelés, változás, stb., avagy az öregedés fejlődés is lehet.

Now


Sokat foglalkoztattak a "különcségeim". Azok a dolgok, amikről másképp gondolkodom, mikkel kapcsolatban másképp érzek, mint "az átlag".

Hogy miért van így... (Azt olvastam valahol, hogy a valódi őrültben fel sem merül, hogy valami gáz van vele - ergó, ha bennem felmerült, nem lehetek őrült... Elvileg. Mivel ez nem volt teljesen megnyugtató tétel számomra, nyitott maradt bennem ez a kérdés.)

Az utóbbi Govinda-előadáson viszont mintha sikerült volna egy lehetséges választ kapnom.

Alaptéma az ember, azon belül (pasik között) a nő, mint olyan. Sok nézeteltérés nyomán kialakuló vita világított rá, hogy valami alapvetően eltér a látásmódomban a "hétköznapitól".

Ez persze a párbeszédeken túl is témám maradt - kimondva és kimondatlanul sok nekifutásban próbáltam meghatározni a másságom okát.


A filozófia szerint a bennünket érő, ismétlődő BENYOMÁSOK KÉSZTETÉSEK, "HAJLAMOK" formájában hagynak nyomot bennünk. Ezek a sokszor meg sem fogalmazódó késztetések végül hatnak a gondolkodásmódunkra, "FILOZÓFIÁT" gyártunk hozzá - azaz ezekhez alakítjuk, ezekhez alakul a gondolkodásmódunk. Ez pedig befolyással lesz rá, hogy milyen BENYOMÁSOK érnek a jövőben - így zárul be a kör. (Ez vihet pozitív és negatív irányba.)

Hol érvényesül a Szabad Akarat? - A döntéseink révén a GONDOLKODÁSMÓDUNK változhat, így hathatunk erre a folyamatláncra.

Az eltérést abban tapasztaltam, hogy a Nőhöz való vonzódásom a kamaszos ösztönalapú vonzalomtól elmozdult a "spirituális", lélektani irányba - ennek pedig mind a fizikai vágy természetének megváltozásában, mind a női szépség érzékelésében, valamint a férfi-nő-kapcsolatok értékelésében megmutatkozott a hatása.

"Másképp vágyom egy nőre" - így fogalmazódott meg bennem a felismerés.

Mivel a tapasztalataim hatására meghoztam bizonyos - lélektani szempontból jelentős - döntéseket, és jelentős változáson ment keresztül a kapcsolatokról kialakított képem, ez megváltoztatta a gondolataimat, amely nyitottá tett új típusú benyomások felismerésére, megélésére, ezek pedig megerősítették az újonnan tapasztalt késztetéseket.

Ezért "vágyom másként egy nőre", mint régen.


Ez egy elfogadhatónak tűnő magyarázat - és mellesleg végre megnyugtató is... :P :D

Persze felveti, hogy vajon a korkülönbségekkel együtt a gondolkodásmódbeli különbségek e téren mennyire valószínűsítenek bonyodalmakat...?

Jóval korábban volt ezzel magyarázható súrlódás.

Meglátjuk. Mindenesetre a megértés rovatban plusz egy strigula. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)