2012. április 30., hétfő

Világok

A Munka Világa.

Munkatársainkkal való kapcsolatunk - szakmai, vagy felületes munkahelyi kapcsolatok többségben. Magunkból keveset adnunk, a kapcsolat meghatározó vonása a bizalmatlanság - ami idővel persze megfakulhat.

Az Internet Világa.

Azokkal az emberekkel való kapcsolataink, akikkel jellemzően az interneten kommunikálunk - messze élnek térben, vagy csak nem szánunk elég időt rá, hogy személyes kapcsolatot tartsunk fenn. Az információk személytelenül áramlanak jellemzően, az érzelmi töltések közvetítésére a kommunikáció másodlagos jellege szükségszerűen rányomja a bélyegét. A gyenge tudatot jellemzi, ha itt alakít ki magának olyan világot, amelyet a Saját  Valóság kontinuumában nem volt képes - nem merte hinni, hogy képes, nem tett bele elég energiát, stb.

A Saját Valóságunk.

Egy Fő-, és általában egy Mellékszereplős történet, amelyben a többi Világok szereplői statisztaként tűnnek fel, különböző érzelmi szintekre bekategorizálva. A Mellékszerep időlegesen kerül kiosztásra, és dinamikus érzelmi kölcsönhatások, valamint a személyiségfejlődés stádiumainak függvényében változik a szereposztás. Lehetnek időszakok, amikor ezt a szerepet egy fiktív megszemélyesítésre ruházzuk - amikor várunk "Valakit".

A Bulik Világa.

A fenti példánál maradva ez a casting megfelelője. És a különböző Világokban megélt, kevéssé szimpatikus tapasztalatok érzelmi hatásainak tompítására használt közeg. A fejletlen tudatot jól jellemzi, hogy a többi világgal való szembenézés elől ide menekül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj! Hogy tudjam, mit gondolsz Te! ;)